HitFilm 4 Pro error when using tracking (OSX)

TMeri
TMeri Posts: 5
edited November 2015 in HitFilm

Every time I create a track, the software crashes just before the tracking ends or when clicking apply.

OSX 10.11.1, MacBook Pro 15" i7 8GB (mid 2010 model) 

Comments

  • Ady
    Ady Staff Posts: 1,512 Staff

    TMeri - Sorry you are having trouble with the software.

    Could you provide some more information about your machine, specifically the GPU (graphics card) as from looking around for the specs of your Mac it appears to be under spec.

    Thanks,
    Ady

  • TMeri
    TMeri Posts: 5

    2,66 GHz Intel Core i7

    8 Gt, 1067 MHz:n DDR3

    NVIDIA GeForce GT 330M, 512 Mt

  • TMeri
    TMeri Posts: 5

    more detailed:

    OS Version:            Mac OS X 10.11.1 (15B42)

    Model: MacBookPro6,2, BootROM MBP61.0057.B11, 2 processors, Intel Core i7, 2,66 GHz, 8 GB, SMC 1.58f17

    Graphics: Intel HD Graphics, Intel HD Graphics, Built-In

    Graphics: NVIDIA GeForce GT 330M, NVIDIA GeForce GT 330M, PCIe, 512 MB


    Memory Module: BANK 0/DIMM0, 4 GB, DDR3, 1067 MHz, 0x0198, 0x393930353432382D3030352E4130304C4620
    Memory Module: BANK 1/DIMM0, 4 GB, DDR3, 1067 MHz, 0x0198, 0x393930353432382D3030352E4130304C4620

    Now H4P crashes constantly, but previous versions have been working.

    Latest Crash:

    Exception Type: EXC_CRASH (SIGABRT)
    Exception Codes: 0x0000000000000000, 0x0000000000000000
    Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY

    Application Specific Information:
    abort() called
    terminating with uncaught exception of type fxtl::gl::FXGLexception: GL_INVALID_VALUE - A numeric argument is out of range.
    The offending command is ignored and has no other side effect than to set the error flag.

  • TMeri
    TMeri Posts: 5

    Update: I made a total system cleanup, cleared all caches, checked hd for errors, reindex and restart without any other application running and now I managed to export my first movie, a 5s test using tracking for stabilization. Maybe HitFilm tried to use wrong graphics card as now the fan is making much more noise indicating the use GeForce.

This discussion has been closed.