Hitfilm 16 and 2021 keep crashing

FunnyParadox
FunnyParadox Website User Posts: 7 Just Starting Out*
edited May 23 in HitFilm

Hitfilm 16 and 2021 keep crashing

I was doing video editing, and on the scene there's only 2 videos (1080/60/mpeg4), 1 artwork (4K), text box (for lyrics), and 4 audio files (mp3/224kb), and it was working very well like usual since i've got Hitfilm years ago, BUT the next day, Hitfilm (on the same project, i've didn't added anything or installed a program since) start crashing and lagging (mostly when i edit a text box, and also it makes my whole computer lag by the way, tho when i close it there's no problem it's fluid again), so i've made the 2021 update bc it said it solves crash in Windows 10, but it didn't do anything, it's been 2 days and nothing got solved and my previous post got deleted after not even a minute, but for hours (now days...) i've done everything and gone to every forum post about HitFilm crashing but nothing worked...

-------------------- SPECS --------------------

SOFT : HitFilm Express 2021

CPU : Intel Core-i5 / 8300H 2.30GHz

GPU : NVidia GTX1060

RAM : 1/16go DDR4

OS : Windows 10 Family

Comments

  • FunnyParadox
    FunnyParadox Website User Posts: 7 Just Starting Out*
    edited May 25

    My Hitfilm 16 & 2021 (i've updated but it didn't solved the problem) always crash, like my project isn't heavy, just 2 1080p/60fps/MPEG-4 videos files, lyrics, an 1084x2048 artwork, and that's it, yesterday i've started it and it worked really good, then it started glitching a bit and it was late so i've gone to sleep then today i've re-opened the project (with 16) and it keep crashing every 2 minutes when i edit the text a bit too much (it's like after editing only 1 box of text it start lagging and after 2/3 box of text it crashed by freezing for a bit then just closing itself) so i've decided to update because it was writted it fix the crashes, it didn't do anything, then i've read every forum page about Hitfilm Crashing since 2 hours rn, and i've tried everything (even installing light saber plug-in, bc it worked for someone) and it does nothing at all too, tho for month HitFilm was running perfectly and i've didn't installed anything between, and my computer is only a few months old, so i don't know why HitFilm keep crashing and how i can solve it... (tho when it freeze i save the file to not lost everything, but having a laggy/crashy HitFilm really slow down every thing on my computer :c tho when i close it there's no problem anymore)

    -----------------------SPECS-----------------------

    GTX1060 / RAM 16GO / i5-8300H 2.30GHz / SSD / Windows 10 Family, ver.20H2 (64bits) / HitFilm Express 2021

  • TheBenNorris
    TheBenNorris Staff Administrator, Website User, Imerge Beta Tester, HitFilm Beta Tester Posts: 1,864 Staff

    Have you tried contacting support directly? No one will have intentionally removed your post so there is a chance that it was flagged by the automod, so I'll have a look.

    I do recommend contacting support directly for issues like this however, including as much information as possible, including a DxDiag if you know how to do one, otherwise they can guide you through the process.

    www.fxhome.com/ask

  • Triem23
    Triem23 Moderator Moderator, Website User, Ambassador, Imerge Beta Tester, HitFilm Beta Tester Posts: 19,571 Ambassador

    If you ran a Windows Update you should recheck your GPU drivers. Windows Update is known to revert GPU drivers to earlier versions.

  • tddavis
    tddavis Moderator, Website User Posts: 4,798 Moderator

    @FunnyParadox I found this post in the Spam Queue and saw that you had flagged it as Spam I assume accidentally the day it was created. It is easy to accidentally hit that flag icon especially on a phone screen, I know. I cleared it from Spam and Merged it with this thread on the subject.

  • spyresca
    spyresca Website User Posts: 183 Enthusiast

    It's weird, I've never had windows do that and I've probably had a few hundred updates over the years (primarily nvidia product).

  • tddavis
    tddavis Moderator, Website User Posts: 4,798 Moderator

    FWIW, I had it do it to mine once for sure, but I thought it might just be an NVidia thing or when they do a major overhaul with the update like the recent one to 20H1.

  • FunnyParadox
    FunnyParadox Website User Posts: 7 Just Starting Out*
    edited May 24

    "so there is a chance that it was flagged by the auto-mod, so I'll have a look" oh yea i know, it was removed my auto-mod, i've edited the post then when validating the edit got a message it was removed, but didn't understood why an edit removed it XD but yea i'll ask the support with a DxDiag ^^

  • FunnyParadox
    FunnyParadox Website User Posts: 7 Just Starting Out*

    Also i've done every Windows and GPU update and it didn't got any better sadly ^^" i'll see with the support what can i do about that, thank you ^^ (sorry i didn't knew they were a support)

Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!