HitFilm doesn't play audio via headphones

ladislavrevay
ladislavrevay Website User Posts: 1 Just Starting Out

Whenever I was working in HitFilm Express with my headphones on and had to plug them out and use my laptop's speakers, the audio would go silent. This could be remedied by shutting HitFilm down and then opening it again. I had to do the same procedure whenever I wanted to change from speakers to headphones while editing. However, today it changed. I can no longer hear the audio in the headphones even if I have them plugged in before opening HitFilm. I can hear other stuff but HitFilm refuses to play via headphones and when I unplug them, it plays via the speakers without the need to restart the program.

What is going on and what do I have to do in order to be once again able to edit with headphones plugged in?

Comments

  • TheBenNorris
    TheBenNorris Staff Administrator, Website User, Imerge Beta Tester, HitFilm Beta Tester Posts: 1,864 Staff

    I've never experienced this issue myself - I would make sure that the OS has the correct default output device set, as this may cause issues.

  • jennasea
    jennasea Website User Posts: 1 Just Starting Out

    Hey! Did you ever get this resolved? It is happening to me as well. Curious if there is a solution, or I need to find another program.

  • Andy001z
    Andy001z Moderator, Website User, Ambassador, Imerge Beta Tester, HitFilm Beta Tester Posts: 3,091 Ambassador

    Think it still happens but simple to resolve just reload Hitfilm. Must be the way it talks to the audio drivers.

Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!