Export gets weirdly blurry

squirreljasmin
squirreljasmin Website User Posts: 7 Just Starting Out*

So I am trying to focus something in my video, but the exported video keeps blurring everything slightly (and also converting the resolution to a lower quality then the editor window). I am using the youtube 1080 preset.

Screenshots:

  1. Rendered Video
  2. Editor
  3. Editor
  4. Rendered Video


Comments

  • TheBenNorris
    TheBenNorris Staff Administrator, Website User, Imerge Beta Tester, HitFilm Beta Tester Posts: 1,818 Staff

    First, I edited your post as the order you were saying was wrong and confused me for a second, hope that's ok.

    Secondly, you're saying that it's converting to a different resolution? That sounds like it could be part of the issue, what are the dimensions of your project?

  • squirreljasmin
    squirreljasmin Website User Posts: 7 Just Starting Out*
    edited March 9

    oh, my bad, sorry. Yeah you corrected it, to what I meant to say,t hank you.

    1920x1080. I mean, it does not really "render them in a different resolution", but the editor image is way more sharper/feels like it has more pixels.


    1. Project Settings
    2. Export Settings


    I also tried it with 150.000Mbps Target & Max. Bitrate.

    Maybe it's because I changed the Projects Sample Rate from 92000 Hz (or smth) to 48000 Hz during editing. So maybe that causes it, but I am not sure. Both Composit shot settings:


  • squirreljasmin
    squirreljasmin Website User Posts: 7 Just Starting Out*

    I think I found the solution (my project had 32x Anti Aliasing). I removed that and now it just... works

  • Triem23
    Triem23 Moderator Moderator, Website User, Ambassador, Imerge Beta Tester, HitFilm Beta Tester Posts: 19,285 Ambassador

    Yeah, leave the MSSA at 4x.

    Even that can introduce a bit of softening.

Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!