Ripple Delete Object crashes HFE

ZolotoZoloto Website User Posts: 25 Just Starting Out
edited October 22 in General

Hi,

I keep on getting HF Express 15 crashed each time I use Ripple Delete Object command. No matter which clip I try to ripple delete. The edit is pretty simple, 15 cuts with color correction effects. No composite shots, text etc.

If you run a Windows machine, could you confirm/deny it, please?

Win 10 64, 16GB RAM, 6GB Video

Thanks.

Comments

  • Stargazer54Stargazer54 Moderator Moderator, Website User, Ambassador, HitFilm Beta Tester Posts: 2,709 Ambassador

    @Zoloto Are you using the right click and select Ripple Delete Object method or have your tried using the keyboard shortcut Alt + Del?

    I have Win10 64, 32 GB Ram, Nvidia 2070 Super. HFE works fine with Ripple Delete for me. I know you said "6 GB Video" but can you tell us the GPU model, as well. Have you updated your drivers especially GPU? Make sure you get your GPU driver from the manufacturer site. M$ has had a bad habit of downgrading systems to their version of the driver.

  • ZolotoZoloto Website User Posts: 25 Just Starting Out

    @Stargazer54 I've tried both and HFE crashes every time. My card is Asus GeForce GTX 1060 6GB, latest drivers.

    BTW I just realised that I created this topic in a wrong part of the forum. Sorry about that.

  • Stargazer54Stargazer54 Moderator Moderator, Website User, Ambassador, HitFilm Beta Tester Posts: 2,709 Ambassador

    Do you experience the problem with every video file you import? If it is a single file you are having trouble with please post a MediaInfo report on it. How to use Media Info here https://www.google.com/search?client=firefox-b-1-d&q=mediainfo+how+to

    Other than that your specs look fine. I would say let's just jump to the end and put in a support ticket with FXHome https://fxhome.com/questions/submit

  • ZolotoZoloto Website User Posts: 25 Just Starting Out

    I've experimented a bit and it seems there is a link between the number of effects applied to to-be-ripple-deleted clip and HF crashes. Each clip in my session has 5 effects. If I delete ANY 3 of them from to-be-ripple-deleted clicp, HF works as expected. Otherwise, it crashes. Thanks for the links! I'll report the issue.

  • CedricBonnierCedricBonnier Staff Administrator, HitFilm Beta Tester Posts: 1,189 Staff

    @Zoloto Sorry about the issues you're experiencing. If you could send you project to support that would be great, it would help us diagnose what the issue is so that we can fix it.

    https://fxhome.com/questions/submit

Sign In or Register to comment.