While opening up Hitfilm, there is a white square on a quarter of the viewer screen. Please help.

Hello,
When I open up hitfilm on my computer, a white screen takes up a quarter of the viewer 'port' making it hard to see what is going on. I do not know why this is happening and any help would be greatly appreciated.
Here is a screenshot of the problem:

Comments

  • AxelWilkinson
    AxelWilkinson Staff Administrator, Imerge Beta Tester, HitFilm Beta Tester Posts: 5,247 Staff
    What graphics card are you running?
  • LDillabough
    LDillabough Website User Posts: 2
    I am running an amd radeon 7670m 2gb dedicated on a toshiba laptop.
  • Ady
    Ady Staff Administrator, HitFilm Beta Tester Posts: 1,469 Staff
    I am running an amd radeon 7670m 2gb dedicated on a toshiba laptop.


    Hi,
    I apologise for the long delay in replying, I have only just seen this topic. Could you please try updating your graphics card drivers here.
    You may need to visit Toshiba in order to get a new driver for your graphics card though, so check there if you are not able to get one from AMD themselves.
    Thanks,
    Ady

  • ImTheC
    ImTheC Website User Posts: 1
    Hello, I had the same problem with the viewer not displaying anything but that white square. I couldn't find any other help on this issue before now.
    I have an AMD Radeon HD 5450. I went to the device manager and clicked 'update driver', but it said I had the best one installed already.
    Bottom line:
    I always thought it was cliche to say 'update your drivers', but I decided to go to AMD's site and check directly from them. Sure enough I was about 6 or 7 updates behind. Once I installed the update and restarted HitFilm, the viewer was working again.
    Thanks!
Sign In or Register to comment.

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!